1:orna soterar plast





På en station fick de sortera skräp.
I denna klassen var de 17 elever. Den gruppen som lyckades sotera plasten snabbast fick tiden 1:40. Den näst bästa fick 1:55. De tyckte att det var roligt och de flesta tyckte att det var ganska lätt.

På en annan station fick de sila plast. De hade en liten sil och de flesta tyckte att det var roligt. De fick 1:30 min på sig och de var alla jätte duktiga. De tyckte att det var ganska lätt, men när jag frågade om de trodde att de skulle bli lika lätt att sila plast från djur i havet så förstod de att det skulle vara mycket svårare.



Efter att barnen i 1B sorterat skräp och silat plast fick de varsit diplom.
De fick lyssna på en berättelse om en fågel som levde vid plast kontinenten och som blev matad med plast av sin mamma. Efter att mamman hittat lite riktig mat till fågeln så hade den kunnat växa lite och den kunde tillsist klara sig själv. Men fågeln så hete Fiffi, hade svårt att hitta riktig mat och den började äta plast igen. 
En dag så mötte den en båt med massa människor på som tog upp Fiffi och stoppade henne i en bur. På båten fanns även många andra sjuka djur och de fick alla riktig mat av människorna.

Jonna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0